Det nye AO | Nyhedsblog
 

Det nye AO

Måske synes du, at det er rigtigt træls, at herreder er forsvundet fra søgesiden til kirkebøger, så at du nu skal rulle igennem alle et amts sogne? Ved du, at du bare kan begynde at skrive sognets navn i feltet Arkiv? Så finder AO selv frem til sognet eller præsenterer forskellige muligheder, hvis der kan være flere bud.

Vær også opmærksom på, at du nu kan se en samlet oversigt over scannede dokumenter på AO. Du behøver ikke længere søge dem frem via Daisy. Klik på dropdownmenuen på Statens Arkivers forside:

Skærmbillede 2015-08-06 10.50.20

Øverst kommer de velkendte Kirkebøger og Folketællinger, men prøv også de øvrige. Find din slægt dækker over et væld af forskellige kilder, bare et kig ned over listen kan give inspiration, og under Hjælpemidler finder du registre og hjælpemidler til diverse forskellige kilder. Du kan nemt finde et register som du ikke anede eksisterer, og som kan gøre slægtsforskerlivet meget nemmere. Find en ejendom giver en oversigt over matrikler, brandforsikringer og realregistre.

Der er endnu fejl, der skal rettes, og ting, der ikke fungerer til perfekt, men det arbejdes der på. Og der kommer stadig nye arkivalier ud.